Tristan - Isuk

Tristan - Isuk

Het is niet voor niets dat de artieste in een stroompje bloed zit op de cover.

Tristan brengt nieuwe single Isuk uit, een volgende track uit het aankomende album ‘Wellif’, dat later dit jaar bij [PIAS] verschijnt.

De single bloeit langzaam open net als de planten in de met 3D-animatie versierde video door Nikol Mlinova. De toon is zacht en verleidelijk met een zacht bossa-novaritme en een zacht glijdende saxofoon, maar de tekst is uitdagend en dat is de clip zeker ook.

Isuk gaat over de immer voortdurende strijd van vrouwen voor gelijkheid, maar ook over trots, groei en heling. Het is een ode aan zowel de vastberadenheid als de zogenaamde “soft power” die eigen zou zijn aan het vrouwelijk geslacht.

De clip is betoverend. Daarin zien we hoe in een beekje van bloed allerlei planten beginnen groeien. We volgen het stroompje en komen zo terecht bij Tristan zelf die in al haar naaktheid, maar als een soort godin met melkwitte huid en gouden haren op de grond ligt. Het stroompje blijkt te ontstaan tussen haar benen en is dan ook een duidelijke verwijzing naar de menstruatie, een puur natuurlijk fenomeen dat desondanks nog altijd voor onnodige gêne zorgt en een taboe blijft.

Deze maand speelt Tristan als support voor Taxiwars op volgende dagen en locaties:

07.06 — DE ROMA, BORGERHOUT
09.06 — HET DEPOT, LEUVEN
12.06 — DE HELLING, UTRECHT
21.06 — WILDE WESTEN, KORTRIJK
22.06 — DE CASINO, SINT-NIKLAAS
23.06 — MEZZ, BREDA

2 juni 2022
Marc Alenus