trance fatale - Selfmade

trance fatale - Selfmade

No one is selfmade.

Die stellige boodschap wordt u gebracht door trance fatale, een heftig rockduo uit Landen. Twee long time friends ook: zingende drummer Arno Salmon en gitarist-brulboei Felix Vloeberghs. U kent deze rakkers, zegt u? Zou best kunnen, want ze speelden al samen als Fuel Balance en de oude heer van jongeheer Vloeberghs is niemand minder dan TB Frank van The Neon Judgement.

Uiteindelijk bleek Fuel Balance een goede leerschool en vormden de twee daar een eigenzinnige kijk op de garagesound waarbij we lenen van genres als punk, hardrock, blues, metal en zelfs jungle of techno. En een bassist? Daar bleken ze uiteindelijk geen nood aan te hebben. Het scheelt in het delen van groupies en na het proberen van verschillende formaties, bleken ze op hun sterkst in deze minimale bezetting: een scheurende gitaar, pittige drums en scherpzinnige vocals.

Die ingrediënten zitten ook in Selfmade, een nummer dat ze al een jaartje live spelen en telkens goed onthaald wordt. Het nummer gaat over de illusie van "the selfmade man". Geïnspireerd op influencers en zakenmensen die een exuberante levensstijl promoten alsof het een product is. Over miljardairs die leven als koningen in een wereld waar mensen op straat slapen, want: money makes the world go round.

Miljonair worden, daar is het de heren niet om te doen. Dan speelden ze wel hitparademuziek en deden ze mee aan het Eurovisiesongfestival. Deze jongelui zijn uit het goede rock-'n-roll-hout gesneden en doen mee aan Soundtrack. Zo hebben wij het graag.

En voor wie hiermee akkoord gaat: de heren verwachten dra een debuut-ep, 'Only Fools Believe The Words Said In A Song' en lopen daarvoor warm met enkele live shows. Check places en data onder de clip.

29/9 - Café Allee, Leuven
30/9 - Kroegentocht, Landen

12 september 2023
Marc Alenus