Tramhaus - I Don't Sweat

Tramhaus - I Don't Sweat

Postpunk en spoken word, het werkt even goed als glijmiddel bij een vrijpartij. Dat bewezen eerder al bands als Dry Cleaning, King Hannah, Sinéad O'Brien en Billy Nomates. Allemaal acts met dames aan de microfoon, maar dat is bij dit Nederlandse gezelschap wel anders.

Tramhaus bestaat uit leden van Pig Frenzy, Nagasaki Swim en Vulva, die elkaar vonden tijdens de lockdown en voor het eerst van zich deden spreken door een zinderende live-sessie bij Roodkapje. Nu is er een eerste digitale single en daarop klinkt de band als een broertje van Viagra Boys en Snapped Ankles.

I Don’t Sweat is immers een vette postpunktrack met een baslijn die meteen aan je mondhoeken trekt en schijnbaar achteloze en dus hypercoole zang - nu ja - van Lukas Jansen (drummer bij Pig Frenzy) over zijn lege spaarrekening, het gevoel een loser te zijn en nachtelijke uren aan de bar. Het lijkt hem allemaal geen jota te schelen, maar in feite is het net een aanklacht tegen apathie.

Op 3voor12 spreekt de band wel degelijk over hun ambities. De leden deden al ervaring op en willen er nu echt voor gaan. Van ons mag het alvast, want wie debuteert op deze manier, mag gerust eens de grens oversteken.

17 december 2021
Marc Alenus