Torre Florim (De Staat)

Achtergrond

Voor we weer met een kater, vetter dan Garfield, de afgevallen naalden van de kerstboom uit ons vast tapijt zitten peuteren en ons nog amper kunnen herinneren welke goede voornemens we op nieuwjaarsnacht weer tegen beter weten in hebben gemaakt, hebben we voor u nog een hele resem eindejaarslijstjes van onze redacteurs en echte would-be BV's. Dit keer passeert zelfs een toffe BN!

De Staat is al even goed bezig en ook aan deze kant van de Moerdijk krijgen ze voet aan wal, vooral vanwege de bijzonder energieke live shows. In januari staat er trouwens nieuw werk aan te komen, hetgeen voor ons reden genoeg was om hen op 2015 te doen terugblikken. En dat deed frontman Torre Florim met veel plezier.

De beste van het jaar.

1. Hiatus Kaiyote - ‘Choose Your Weapon’

2. D’angelo - ‘Black Messiah’

3. Janne Schra - ‘Ponzo’

4. Tame Impala - ‘Currents’

5. Joe Goes Hunting - ‘Glow’

Amai, dat kon beter!

Het is allemaal een kwestie van smaak, niet? In 2015 zijn er voor ons geen gekke dingen gebeurd. Als er ooit één blooper is geweest, dan was dat wel in 2010, toen ik bij een optreden in Berlijn ruzie kreeg met een dronkelap uit het publiek. Dat ben ik niet trots op. De sfeer bleef de hele show ongemakkelijk. Ach ja.

Mocht ik de tijd kunnen terugspoelen

St. Vincent in Doornroosje Nijmegen. Ik kon er niet bij zijn. Ze is op alle vlakken jaloersmakend uitstekend. Zowel muzikaal als visueel van een andere orde.

U hebt deze toch gezien?

Straf live

D’angelo in Paradiso, Amsterdam. Alleen al omdat Chris Dave (drums) en Pino Palladino (bass) in de band zaten was dit pure pleasure. Qua spel en timing onnavolgbaar. Maar D’angelo zelf was ook on a roll, en die tent schudde op de onweerstaanbare beat.

Ik voorzie voor 2016

In januari komt ons nieuwe album ‘O’ uit en beginnen we onze tour. En WAUW: in maart spelen we ook in België: Leuven, Gent, Hasselt en Antwerpen. Daar kan je kaarten voor kopen en zo.

Coming up

Joe Goes Hunting. Nederlandse jonge jazzdrummer maakt compromisloze lijpe indie met elektronische invloeden. Die gozer is zo getalenteerd dat je er straks niet om heen kan. Beloofd.

19 december 2015