Top Of Mind - Mountaintop

Top Of Mind - Mountaintop

Ontdek de eerste single van Top Of Mind.

Top of Mind is een Gentse band bestaande uit Jesse Vanden Eynde, Bram Seeuws, Maarten Buyst en Daniel Guerrero. Ze brengen, net als het Beverse Mister Moon nummers die teruggrijpen naar de hoogjaren van de disco en de funk, maar leggen er wat gitaarriedels over die ze lenen uit Zuid- en West-Afrika of putten uit post-punk, indie rock of new wave.

Eerste single Mountaintop (uit via Horza Records) doet vooral denken aan David Bowie ten tijde van ‘Young Americans’ met een scheut Roxy Music erdoor en toont vooral berusting en aanvaarding. “Here I am, here I stand, a happy man, with empty hands/ Here I am, here I stand, a hopeless man with no demands,” zo klinkt het in het meeslepende refrein.

En de song neemt zijn tijd om te meanderen. We horen een strakke drummer, een funky baslijn, een droog Nile Rodgers-gitaartje, maar evengoed eentje die meer schuurt. Na drie-en-een-halve minuut wordt daarover ook nog eens een jankend orgeltje gegoten dat op de tenen trapt van een zich steeds meer opwindende gitaar om dan terug te keren naar de initiële opbouw.   

B-kant Maria is ook al goed voor meer dan zes minuten luisterpret en op hun vi.be-pagina en hun facebookpagina heeft de band nog een aantal nummers klaar. Die eclectische songs klagen nu eens over werk of de liefde, om dan weer hoop te verraden op spirituele verlossing of simpelweg pure vreugde uitdrukken. Wij worden hier alvast goed geluimd van.

Vandaag, 15 januari stelt het viertal zijn nieuwe single voor in Kinky Star, Gent.

15 januari 2020
Marc Alenus