Too Tangled - Deja Vu

Too Tangled - Deja Vu

De nieuwe single heeft niets te maken met de gelijknamige Vlaamse televisieserie die nu te zien is om Streamz, maar baadt toch in dezelfde sfeer.

Too Tangled tourde met hun vorige albums dwars door, in en onder Europa's alternatieve clubscene. Van Brussel tot Rome, van Wenen over Berlijn tot Londen, maar sinds 2017 was het een tijd windstil, mede door de geboorte van Charlie, hun 2de zoon. Sinds begin mei zijn ze terug met Deja Vu, de eerste track die voortkomt uit de samenwerking met The Subs, die de productie deden.

Het nummer is ontstaan tijdens een nachtelijke sessie in hun home-studio onder invloed van o.a. een chronisch slaaptekort. De track werd onmiddellijk door Jeroen en Wiebe uit de demo's gelicht als eerste single. De stuwende donkere groove ijlt ergens tussen jaren '80 en '20 en de stemmen van Vandemoortele en Eva Buytaert versmelten en verstrengelen beter dan ooit. Denk Judy Collins en Leonard Cohen op een zwoele dansbeat.

Samen brengen ze een absurdistisch verhaal over parallelle werelden dat zich afspeelt in het onderbewuste, een bizarre dansbare dag/nacht-droom die je meesleurt. Maar wie zie je daar op die overvolle dansvloer of in de supermarkt, net buiten je bereik? Is zij degene die verscheen in je déjà vu?

16 mei 2021
Marc Alenus