Tino Fella

Achtergrond

Aha, eindejaar! Waar uw en onze lijstjesfetisj eindelijk ongegeneerd weelderig mag tieren. In de aanloop naar onze ultieme lijst van het afglopen jaar laten wij ook onze redacteurs even hun ei leggen

Tino Fella

Hij lust zijn muziek al eens wat steviger, maar houdt ook zijn oren open voor de meer melodieuze pop en rock. En altijd heeft (tf) zijn ongezouten mening klaar, wars van alle gangbare stromingen. Dat geldt ook voor zijn kijk op 2014.



De beste van het jaar.

1. Marmozets – 'The Weird And Wonderful Marmozets'
2. The Dollyrots – 'Barefoot And Pregnant'
3. Paceshifters – 'Breach'
4. Foo Fighters – 'Sonic Highways'
5. Blaudzun – 'Promises Of No Mans Land'
6. Dum Dum Girls – 'Too True'
7. Audrey Horne – 'Pure Heavy'
8. De La Soul – 'Smell The Da.I.S.Y. Mixtape'
9. Sharon Jones And The Dap-Kings – 'Give The People What They Want'
10. Cloud Nothings – 'Here And Nowhere Else'

Amai, dat kon beter!

Een muzikale ontwikkeling: de geluiden over bands en artiesten die nu ook steeds moeilijker rond kunnen komen van optredens, soms zelfs in geval van een uitverkochte zaal (zoals bijvoorbeeld King Diamond beweerde). Het geeft soms het gevoel dat de muziekwereld nu nog serieuzer bedreigd wordt.

Mocht ik kunnen, wekte ik deze terug tot leven

Dick Wagner, gitarist en songwriter voor o.m. Alice Cooper. Complicaties bij een operatie kunnen niet het einde betekenen voor iemand die nog een hele generatie liedjesschrijvers op weg had moeten helpen.

Straf live

1. Jonathan Wilson, Lowlands (NL), 17 augustus
2. Blood Red Shoes, Tivoli/Vredenburg Utrecht (NL), 10 november
3. Anthrax, Graspop, 29 juni
4. Royal Blood, Rock Werchter, 5 juli
5. You Me At Six, AB Brussel, 23 maart

Ik koop hier

Platomania/Concerto, Amsterdam. Vroegere vaste stek Plato, waar altijd veel bijzonders te vinden was en men moeite voor je wilde doen om het gewenste te importeren, is samengegaan met een andere platenwinkel voor muziekliefhebbers, overigens eentje van internationale faam. Hier blijkt dat de platenzaak nog springlevend is.

Coolste trend

De stijgende verkoop van vinyl. Het pure van deze geluidsdrager kan haast niet anders dan de ware muziekfan mateloos fascineren. In Nederland ontstond dit jaar een geheel op verkoopcijfers gebaseerde lp top 50. Het bevat veel kwaliteitsmuziek en geeft tevens aan welke klassiekers nog in trek zijn.

23 december 2014