Tin Fingers - Misstep

Tin Fingers - Misstep

Op 17 november komt ‘Rock Bottom Ballad’ uit, de tweede plaat van de band. Ontdek de eerste single.

Tin Fingers kietelt weer in ons oor. Dit keer met de donkere, melancholische openingstrack van de tweede plaat die zal verschijnen bij Unday Records. In dat nummer keren ze min of meer terug naar de donkere folktronica uit de begindagen. En dat is wel passend, want ook in de tekst van het nummer keren Felix Machtelinckx en de zijnen terug naar het verleden.

Misstep blikt terug op sterke vriendschappen en psychedelische ervaringen van de jeugd. Soms graven we als jongere zonder het zelf te weten een put voor onszelf waar we niet meer alleen uit geraken. Daar hebben we vrienden voor nodig, die begrijpen wat er misging op die ene zotte avond te veel. “Tonight I'm going for weightlessness / Tomorrow clean up the mess / how much stretch is left on my rubber soul / My damn rubber soul", huilt Machtelinckx, alsof hij wanhopig bidt voor hulp van bovenaf.

In de clip – in eigen regie – volgen we twee broers die vrij en dartel door de velden trekken onder een typisch Belgische zomerlucht. Met een pikhouweel en een schop graven ze boven op een heuvel een put. Ze rukken zwetend aan een weerbarstige boomwortel en vergeten even alles in de gezamenlijke inspanning. Even worstelen ze even fel met elkaar als met de verdomde stenen die hen hinderen, maar uiteindelijk vallen ze in elkaars armen.

En zo zijn zowel muziek als beeld een aangrijpende ervaring, eentje die de middelmatige oppervlakkigheid van veel releases ver overstijgt. Word deel van de ervaring hieronder.

2 september 2023
Marc Alenus