Tin Fingers - LSD

Tin Fingers - LSD

De Antwerpse band liet zich inspireren door een opschrift op een T-shirt van een oude hippie.

LSD is de tweede single van 'Rock Bottom Ballads', het aankomende album van Tin Fingers dat op 17 november bij Unday Records verschijnt. Dit dromerige liedje ontvouwt zich in de geest van een zesjarige, die volkomen zorgeloos op een skateboard rijdt en speelt met plastic soldaatjes. Intussen gooit het refrein de onschuldige sfeer letterlijk aan diggelen met een euforisch en enigszins kapot rockgeluid en de waarschuwing van een oude vreemdeling: "Kids, don’t do drugs, do LSD".

Felix, de zanger, zag de zinsnede ooit op het T-shirt van een ex-hippie van middelbare leeftijd en dat leverde inspiratie voor dit lied. Tin Fingers had altijd een explosieve en intieme kant, maar op LSD perfectioneren ze dat eclecticisme.

In de LSD-muziekvideo, het tweede deel van de kortfilm 'Rock Bottoms Ballads', volgen we de Dubost broers tijdens een afdaling naar huis. Nadat ze de nacht in al zijn wilde wreedheid hebben overwonnen in de clip voor Misstep, gaan ze de frisse ochtend tegemoet en die smaakt nog steeds naar vrijheid.

25 oktober 2023
Marc Alenus