Till Morninglight - Catfished

Till Morninglight - Catfished

Bij Horza Records bekijken ze de zaken vaak van een andere, verrassende kant.

Dit keer brengen ze de nieuwe Valentijn-single van Till Morninglight naar je toe. De opvolger van Lights Out, Catfished gaat niet over melige romantiek maar wel over teleurstelling en frustratie. Wie op dating apps zit kent het wel: een knappe match die er in het echt toch net iets anders uit ziet.

“Who are you? Did I talk to you?” vraagt frontman Frederik Vanhoo zich af in het aanstekelijke refrein dat hij zingt vanuit het repititiehok en vanuit het bos waar hij een afspraakje had. Geen diepe filosofische vragen maar daarom niet minder belangrijk of relevant.

Met de krachtige riffs en knallende drums van Till Morninglight wordt de anticlimax van Valentijn toch net iets draaglijker. Autotune en complexe productie blijven hier achterwege en wat overschiet is een simpel en catchy garagerocknummer waarin toch slim de bandnaam in verwerkt werd.

In de bijhorende video zien we hoe de band gecatfished wordt, maar niet getreurd: de band heeft wel later een afspraak met hun eerste ep. Jelle Denturck van DIRK. omschrijft die alvast als “catchy bluesrock songs met goeie riffs en refreinen”.

14 februari 2022
Marc Alenus