#TijdelijkeVerbanden - The Baseball Project - Past Time (2008)

#TijdelijkeVerbanden - The Baseball Project - Past Time (2008)

Doldrieste projecten waarbij een aantal vooraanstaande en/of minder vooraanstaande artiesten in tijdelijk verband het muzikaal amusement opzoeken, resulterend in onverwachte combinaties.

Als onze goede vriend Steve Wynn zich ergens voor engageert, weet je dat er niet verlegen wordt gezeten om een gitaar meer of minder of om een straffe melodie of een degelijke song tout court. En hij lust wel vaker een goed zijproject. Denken we maar aan Danny & Dusty, het weekendproject met Dan Stuart van Green On Red of de gitaristieke fratsen met het heerlijke Gutterball.

Dit is er zo eentje met een zeer speciale focus, want toen hij met vriend-muzikant Scott McCaughey (van The Minus 5) in 1992 vaststelde dat ze benevens een passie voor muziek ook een passie voor baseball deelden, maakten ze de afspraak dat ze een themaplaat zouden produceren. Het duurde toch tot ruim 2007 alvorens de geestige plannen tot uitvoering leidden.

Ook al snappen we geen iota van baseball, het is een lust voor het oor om hen te horen orakelen over wat wij niet begrijpen: “I love baseball, the most human of all sports. It’s slow. You can watch the grass grow between pitches. And you can watch that never-ending duel between pitcher and batter unfold cinematically, watch the mannerisms of the players, discern a little bit about who these people are as they go through their gyrations. That’s the spirit captured on The Baseball Project's 'Volume 1: Frozen Ropes And Dying Quails'.”

En benevens Steve Wynn (Dream Syndicate) en Scott McCaughey (The Minus 5) was er het aangename gezelschap van klasbakken als Peter Buck (R.E.M.) en Linda Pitman in de Jackpot! Studios. Toch maar eens een paar spelregels opzoeken.

27 oktober 2022
Laurens Leurs