#TijdelijkeVerbanden - Henrietta Collins & The Wifebeating Childhaters

#TijdelijkeVerbanden - Henrietta Collins & The Wifebeating Childhaters

Doldrieste projecten waarbij een aantal vooraanstaande en/of minder vooraanstaande artiesten in tijdelijk verband het muzikaal amusement opzoeken, resulterend in onverwachte combinaties. 

Het klinkt als een wrang groepje rednecks, die hillbillycountry op de wereld zetten, maar het betreft hier een ep van Henry Rollins, die samen met zijn maten uit de Rollins Band Bernice Wandell (aka Bernard Wandell) op bas, Christine Haskett op gitaar (aka Chris Haskett) en Michelle Green op drums (aka Mick Green) een avond een zestal nummers in drag inblikten met niet mis te verstane titels als Men Are Pigs, I Have Come To Kill You’ of deze Drive By Shooting (Watch Out For That Pig).

Humor met hoofdletter H. Hardcorepunk met tongue in cheek. Drive By Shooting is een vrolijk surfnummer dat de streetgangsongs van The Beach Boys goedgemutst parodieert: “We're gonna get in our car / Gonna go go go / Gonna drive to a neighbourhood / Kill someone we don't know."

Het bleef bij deze ene uitspatting, maar het is een bijzonder geslaagde. Opgenomen in oktober 1986 in de Off Beat Studios in het Engelse Leeds. Zwarte humor van Henriëtta Collins & The Wifebeating Childhaters. Wie zich nog niet tot de kerk van Henry Rollins bekeerde, gaat hiermee misschien alsnog overstag.

24 oktober 2022
Patrick Van Gestel