Tien jaar Radio Modern

Voorbeschouwing

Zo’n vijftien jaar geleden werd folkdansen hip dankzij organisaties als Boombal en later ook Frisse Folk. Anderen waagden zich aan salsa of tango en sinds een jaar of tien zijn ook swing, bop, jitterbug, lindy en boogie-woogie razend populair. Radio Modern mag zich voor die laatste heropleving op de borst kloppen. De organisatie groeide in België uit tot een begrip op het vlak van retro muziekbeleving.

De afgelopen tien jaar zijn de talrijke retro swingfeesten van Radio Modern uitgegroeid tot een waar fenomeen: knallende live bands met rock-‘n-roll in het DNA, een Beauty Boudoir, danslessen, mooi uitgedoste vrouwen in zwierende petticoats, rockers zoals je ze in de jaren vijftig en zestig in het straatbeeld zag, dat allemaal danken we aan Radio Modern.

Op hun feesten lopen de dansvloeren vol tot de laatste vierkante centimeter en je kwam ze werkelijk overal tegen: van Pukkelpop over de Lokerse Feesten tot Dranouter en in uitverkochte zalen als De Roma in Antwerpen en De Vooruit in Gent.

Het spreekt voor zich dat de tiende verjaardag van Radio Modern niet ongemerkt voorbij mag gaan. Op 7 oktober wordt er stevig gevierd in de Vooruit en komt de verzamel-cd ‘Ten Years Of Swing Bop ’n Roll’ uit, een verzamelaar met meer dan vijftig songs, ideaal voor wie op zoek is naar de perfecte soundtrack voor een avondje swingen, boppen en rocken in de stijl van toen, samengesteld door The Boppin’ Benvis Brothers en Alain “Jumpin’ George” Deltenre en uitgegeven door Starman Records.

En het houdt niet op met een avondje feesten, want op 8 oktober kan je even goed uit de bol gaan in De Roma, op 12 november in C-Mine te Genk, op 19 november in het Depot te Leuven, op 2 december in het CC van Mechelen en op 16 december in de Spiegeltent te Vilvoorde.

Alle informatie over tien jaar Radio Modern vind je op de website.

25 september 2016
Marc Alenus