Thyrza - Vuur

Thyrza - Vuur

De zangeres brengt met de nieuwe single een ode aan de verwondering.

Vuur is de nieuwe single van THYRZA, het project van zangeres en songwriter Thyrza van Dieijen. Ze maakt kwetsbare, gelaagde en krachtige muziek die volledig in dienst staat van het verhaal. Vuur is een uitnodiging om je altijd te blijven verwonderen in een stijl die doet denken aan Merol en Eefje De Visser en gezegend met een geweldig mooie, poëtische en tegelijk persoonlijke tekst.

Over de track zegt van Dieijen: “Deze single schreef ik een maand na het overlijden van mijn vader. De zin ‘Zolang ik me verwonder, is er vuur’, bleef maar door mijn hoofd spoken. Ik had al een studiosessie staan en besloot deze toch door te laten gaan. Daar ontstond Vuur. Het is een ode geworden aan de levensfilosofie van mijn vader. Hij kreeg op jonge leeftijd een beroerte en kon nog maar heel moeilijk lopen en spreken. Maar ondanks zijn beperkingen, bleef hij zich altijd verwonderen en kon enorm genieten van de kleine dingen. Dingen die wij vaak als vanzelfsprekend ervaren. De tekst schreef ik als een reminder, om me altijd te blijven verwonderen. Want zolang ik me verwonder, is er vuur.”

Vuur is de opvolger van Donker en tweede single uit het in september te verschijnen album. Dat is geproducet door Wannes Salomé (Klangstof, ...) en gemixt door Sam Jones (Luwten, ...).

28 januari 2022
Marc Alenus