Thousands Of Poppies - Top Song

Thousands Of Poppies - Top Song

Thousands Of Poppies vlijt zich languit in het gras en mijmert over de voorbije festivals.

Het Frans-Belgische duo Thousands Of Poppies is ons al een tijdje niet meer vreemd. Hun dreampop waarin frisse en lichte klanken contrasteren soms met de hardheid van de woorden van Véronique Bervaes roept herinneringen op aan bands als Cocteau Twins, Au Revoir Simonne of Blonde Redhead. Luister maar naar hun vorige singles Baby Doll en Feel Like Ya, maar vooral naar hun nieuwste.

Fransman Jody Grandclément verzorgt de composities en arrangementen met zijn keyboards en/ of gitaren. Hij voorziet de nummers van bedwelmende, indringende of zelfs luchtige riffs, afhankelijk van de aard van de songs die Véronique Bervaes hem bezorgd of de richting waarin beide protagonisten ze sturen.

De ontmoeting tussen de twee verliep bijzonder... Ze vonden elkaar onder een paraplu op een festival in het zuiden van Frankrijk in 2018 waar je liever volop zon verwacht. Via het internet hielden ze contact en Ze profiteren vervolgens van de magie van internet om te blijven communiceren en ons van muziek te voorzien.

Hun nieuwste, Top Song, blikt terug op festivalervaringen uit het verleden. De loomheid en vermoeidheid van die laatste festivaldag hangt over de track. Bervaes vlijt zich in de openingszin neer in het gras en laat haar gedachten de vrije loop terwijl de arrangementen lijken aan te waaien vanuit verschillende concerttenten.

Deze zomer hebben we de bezongen ervaringen niet mogen delen, maar laat dat geen beletsel zijn om er van te blijven dromen met deze song als soundtrack.

1 september 2020
Marc Alenus