Those Who Didn't - They Always Come in Fours

Those Who Didn't - They Always Come in Fours

The Fantastic Four, de Ghostbusters, de Teenage Mutant Ninja Turtles, The A-team en natuurlijk ook de ruiters van de Apocalyps. Allemaal kwamen ze met vier.

Op hun debuut-ep ‘Almost Optimistic’ prijken vijf korte, heftige songs. Vreemd eigenlijk voor een instrumentaal kwartet. Die hebben nogal eens de neiging om hun songs te rekken. En kijk! Voor hun nieuwste single They Always Come In Fours, halen Fré Duran (ex-Grimmsons), Yannick Hermans (Moonbeast), Michael-John Joosen (The Girl Who Cried Wolf, Onrust, Ivori Moss) en Patrice Van Damme (Onrust, ex-Grimmsons, ex-Solid Spaces) hun post-rock-invloeden nog eens van onder het stof.

Meer dan zeven minuten lang dompelen ze ons onder in een track die je meeneemt doorheen de struggle of life, met een melancholische toets in de vorm van een klagende viool onder al het gitaar-, bas- en drumgeweld.

Voor de clip zocht het kwarte beelden van oorlogen, industrie, vintage-erotica, hedendaagse kunst en natuurrampen, maar uiteindelijk kwamen ze uit bij een kattenfilmpje. Daarin zien we een kat en haar kittens als metafoor voor vriendschap en liefde, de moeilijkheden die het moederschap met zich meebrengen, opgroeien in een wereld die al lang uit de bocht lijkt gevlogen te zijn en zelfs de strijd tussen goed en kwaad.

23 december 2021
Marc Alenus