Thorium - Icons Fall

Inlandse Maatjes

Onlangs verscheen het debuutalbum van Thorium, een nieuwe naam in de Belgische metalscene.

Helemaal nieuw is Thorium niet. De band ontstond immers uit de as van de legendarische band Ostrogoth en bestaat uit Dario Frodo, Kurk ‘Stripe’ Lawless en Tom Tee aangevuld met de klassiek opegeleide drummer Louis Van Der Linden en een Nederlandse zanger: David Marcelis. Die verdiende de eelt op zijn stembanden bij bands als Lord Volture en Black Knight.

Thorium klinkt ook als een metalband die al decennia meegaat. In de sound incorporeren ze elementen uit NWOBHM, power metal, progressive metal, speed metal, Bay Area Thrash en natuurlijk ook goede oude heavy metal.

Tegelijk met het album verscheen de eerste single Icons Fall. Over die single zegt de band:” Icons Fall vindt zijn betekenis in het diepgewortelde geloof in eigen gewin, het constante egocentrische gedrag van sommige personen ten opzichte van anderen, en dan vooral ten opzichte van de naaste omgeving – steeds doorbomend op deze filosofie, daarmee (on)gewild andere mensen een mes in de rug duwen of alles in het werk stellen om toch maar de balans constant in eigen voordeel te doen uitvallen. Op het einde van het leven komt dan langzaam het besef dat er al die jaren voordien niets is geweest. En tijd voor spijt is er niet meer.”

13 oktober 2018
Marc Alenus