Thomas Vanelslander

Achtergrond

Voor we weer met een kater, vetter dan Garfield, de afgevallen naalden van de kerstboom uit ons vast tapijt zitten peuteren en ons nog amper kunnen herinneren welke goede voornemens we op nieuwjaarsnacht weer tegen beter weten in hebben gemaakt, hebben we voor u nog een hele resem eindejaarslijstjes van onze redacteurs en echte would-be BV's.

Hij speelde ooit bij K’s Choice, Raymond van het Groenewoud, Arno en Gorki, maar doet het nu met Helsinki. Thomas Vanelslander heeft het, na de recente release van de ep, meer dan druk genoeg. Maar dat belette hem niet om zijn jaar te overschouwen en ons zijn bedenkingen daarbij te laten weten.

De beste van het jaar

1. Douglas Firs – ‘The Long Answer Is No

2. Viet Cong – ‘Viet Cong’

3. The Dead Weather – ‘Dodge And Burn’

4. Kendrick Lamar – ‘To Pimp A Butterfly’

Amai, dat kon beter!

Ik ging met grote verwachtingen naar Unknown Mortal Orchestra in de AB Club en kwam een beetje teleurgesteld naar buiten. Net iets te veel geneuzel naar mijn zin. Misschien waren mijn verwachtingen wat te hoog gespannen. Ik was ook meer mee met de vorige plaat dan met de laatste. Ik wou ze graag erna nog op Boomtown meepikken, maar kon die avond niet.

Mocht ik de tijd kunnen terugspoelen

Ik had graag jeugdhelden Evil Superstars nog eens zien spelen, maar elke keer dat ze dit jaar samen op het podium kropen, kon ik niet gaan.

U hebt deze toch gezien?

Straf live

Raketkanon op de laatste ochtend van de Gentse Feesten, om zeven uur 's ochtends in de Charlatan. Door het uur en de omstandigheden nog vlammender dan anders. Heerlijk!

Ik voorzie voor 2016

Met onze eerste ep onder de arm hopen we in het voorjaar en in de zomer veel te gaan spelen. En intussen werken we ijverig verder aan ons eerste full album.

Coming up

Ik wens dat Kanye ons, na zijn voorbije fratsen en onnozeliteiten, muzikaal weer overdondert door met zijn nieuwe plaat de genialiteit van ‘Yeezus’ te hervinden.

20 december 2015