Them Moose Rush

Them Moose Rush

Dit prettig gestoorde trio is afkomstig uit Bjelovar in Kroatië en laat zich niet zomaar in een muzikaal hokje passen. Bovendien heeft het drietal zich nooit laten verleiden tot muzikale toegevingen.  

Je kan het zo gek niet bedenken. Them Moose Rush mixt retrorock mixen met mathrock, prog en denkt regelmatig eens "out of the box" om het muzikale doel te bereiken. Die strategie vind je ook terug in de video's, die ze zelf regisseren, en uit zich onder meer in het verstoppen van codetaal in de nummers en soms ook gewoon door harder en sneller te spelen dan iedereen. Prog Magazine omschreef de band ooit als “de ene minuut zijn ze Jeff Buckley die aan het jammen is geslagen met The Cardiacs, het volgende moment zijn ze Jane’s Addiction in gevecht met King Crimson."

Op het tweede album 'Dancing Maze' zijn alle nummers vernoemd naar personen, de ene al beroemder dan de andere. En al die namen dansen rond in een fictief doolhof en moeten daar op één of andere manier uit ontsnappen door opdrachten uit te voeren. Zo moet Dolly Parton bijvoorbeeld apen scheren.

Ze doen maar, zo lang ze van die aanstekelijke nummers blijven schrijven als Ray's Dancing Maze, voorzien van een nog gekkere clip, zijn wij fan. We hopen hen dan ook spoedig hier in België aan het werk te zien . 

24 juli 2020
Bert Gysemans