Thebou - A Life Where He Can Be

Thebou - A Life Where He Can Be

Pieter Theelen (synths, stem) en Sander Boury (drums, perscussie, synths) wonen ver van elkaar, maar toch vonden ze elkaar.

De ene woont in Ieper en de andere in Voeren, maar toch kenden ze elkaar en een ontmoeting in Gent was de vonk die leidde tot Thebou. Sander Boury ken je misschien van jazz-oriented trio Narwhal en Calm Before Spycho. Dave Boogie of The Pums doen misschien een belletje rinkelen wat betreft Pieter Theelen.

Samen brengen ze met A Life Where He Can Be iets wat naar een dansvloer uit de jaren tachtig ruikt. Synthbased new wave met een industriële beat eronder. De single vertelt het verhaal van iemand die op zoek is naar een beter leven. Wie dat is, laten ze in het midden, maar zoeken we niet allemaal een vorm van geluk?

Wij werden met deze teletijdmachine alvast een heel eind terug de in de tijd geslingerd. Niet meteen naar gelukkiger jaren, maar wel naar tijden waarin we nog niet gebukt gingen onder zoveel verantwoordelijkheden. En dat was toch ook op een manier best aangenaam.  

16 juni 2021
Marc Alenus