#TheBossStaatBij - Jesse Malin - Broken Radio (2007)

#TheBossStaatBij - Jesse Malin - Broken Radio (2007)

Bruce Springsteen is een superster, maar ook een loyaal mens, die altijd klaar staat om een geloofsgenoot in de rock-’n-roll bij te staan met een muzikale cameo. En het hoeven zelfs niet de allergrootsten in de business te zijn. Integendeel, hij geeft graag zijn seal of approval aan de noest rockende mens met het hart op de juiste plaats.

Eén van die onontgonnen parels, Jesse Malin. We zagen hem in 2015 in Paradiso in Amsterdam, alwaar The Replacements hem als support bij zich hadden. Intussen heeft hij al een twaalftal platen in de heuptas zitten en ze zijn bijna allemaal zeer goed tot uitstekend, maar het grote publiek heeft hij vooralsnog niet bereikt.

Met de hulp van baas Bruce in 2007 kreeg hij meer airplay, maar bleef ook de grote bijval uit. Van 'Glitter In The Gutter”, voor ons wellicht de beste en voorzien van een cover op van Bastards Of Young van The Replacements. De link tussen The Mats en Malin was dus al eerder bezegeld.

De man aan het begin van de clip is Giorgio Gelmesky, de originele manager van The Rolling Stones en eigenaar van the Crawdaddy Club, waar hij the Stones een podium gaf. Later verkaste hij naar New York, waar hij ook een club had waar jonge en onbekende groepen hun kans mochten gaan. Kleurrijke figuur, geboren in Tbilisi in Georgië met een arts als vader en een moeder uit Monte Carlo, die in 1938 via Syrië, Egypte en Italië in 1944 in Zwitserland terechtkwam om dan later via London en New York de managementrol te spelen (ook voor the Yardbirds, Gong, Soft Machine). Hij overleed in 2016 op eenentachtigjarige leeftijd in New York aan kanker. Jesse Malin bij zijn afscheid: “A mentor, a hero, a troublemaker and a great friend. We met when I was fiftien. His loft in Chelsea was a laboratory for many of us. We rehearsed there. Shot videos. And threw Greendoornyc dance parties till 7am. He let us create and destroy until we felt ready to go out outside. He had managed the Stones, the Yardbirds and produced lots of amazing records."

"He came to NYC in '77. He opened up his home to practically anyone, as long as you did something artistic or tried. Like many he lost his home / building (they tore it down) and passed away just after. He wasn’t a sad man, but it was hard for him to lose his place it was a huge part of him. I miss him dearly. Here he is in the Broken Radio video that was beautifully made, shot and directed by Danny Clinch.”

Schoon eerbetoon met hulp van The Boss.

6 september 2021
Laurens Leurs