#TheBossStaatBij - Gary US Bonds - This Little Girl (1981)

#TheBossStaatBij - Gary US Bonds - This Little Girl (1981)

Bruce Springsteen is een superster, maar ook een loyaal mens, die altijd klaar staat om een geloofsgenoot in de rock-’n-roll bij te staan met een muzikale cameo. En het hoeven zelfs niet de allergrootsten in de business te zijn. Integendeel, hij geeft graag zijn seal of approval aan de noest rockende mens met het hart op de juiste plaats.

Twee maten ver in dit nummer en je weet onmiddellijk waar de klepel hangt. Ze klinken als elkaar. Bruce Springsteen was een grote fan van sixties rhythm and bluesrocker Gary US Bonds (echte naam Gary Levone Anderson). The Boss coverde Bonds met enige regelmaat in de seventies.

In oktober 1976 riep hij hem op het podium in The Palladium in New York, toen Gary US Bonds al lang uit de gratie van het publiek was gevallen (zijn laatste hit Copy Cat dateerde al van 1962). Het respect gloeide al lang bij the Boss om iets "wezenlijks" te doen voor Gary US Bonds. En na de release van de geroemde dubbelaar 'The River' in 1980 vond hij eindelijk tijd om een plaat, 'Dedication', met Bonds op te nemen.

Hij schreef verschillende nummers en meerdere E-Street Bandleden vervoegden hen bij de opnamesessies. This Little Girl werd een forse hit in 1981 (nummer elf in de US) en Gary US Bonds stond weer helemaal op de kaart. Een tweede album, 'On The Line' volgde, andermaal met songs van Bruce en de medewerking van E-Street Bandleden. Twee musthaves voor iedereen die Springsteen enigszins genegen is. Je kan ze relatief gemakkelijk en voor geen geld vinden op beurzen.

Platen van het idool met hulp van de fan, die op zijn beurt idool werd en een forse wederdienst leverde. En in 2014 mocht Bonds ook nog eens een fijne cameo doen in Little Steven Van Zandts 'Lilyhammer'-televisiereeks.

7 september 2021
Laurens Leurs