#TheBossStaatBij - Alejandro Escovedo - Faith (2010)

#TheBossStaatBij - Alejandro Escovedo - Faith (2010)

Bruce Springsteen is een superster, maar ook een loyaal mens, die altijd klaar staat om een geloofsgenoot in de rock-’n-roll bij te staan met een muzikale cameo. En het hoeven zelfs niet de allergrootsten in de business te zijn. Integendeel, hij geeft graag zijn seal of approval aan de noest rockende mens met het hart op de juiste plaats.

Nog zo'n parel, die wel faam geniet aan de andere kant van de oceaan, maar in Europa toch behoorlijk onder de radar gebleven is. Nochtans zelden een mindere plaat gemaakt en altijd weer op de spannende lijn van Americana, classic rock en countryrock.

Springsteen kent Alejandro Escovedo goed en nodigt hem regelmatig uit op het podium, maar in 2010 werkten ze ook een  eerste keer samen voor de uitstekende langspeler 'Street Songs Of Love' van Escovedo. En Faith heeft nog een extra gast, want het nummer werd samen geschreven met niemand minder dan Chuck Prophet (ex Green on Red).

Potig, pittig nummer, waarover Escovedo vertelde: "Faith was the song that I wrote that I really thought would sum up the record in a way. Soon as I wrote it, I had heard that Bruce might be interested in singing on it. So it seemed like a perfect song for him to sing, and I kind of wrote it with that in mind, in a way." 

8 september 2021
Laurens Leurs