The Yummy Mouths - Trans-Lunar Injection

The Yummy Mouths - Trans-Lunar Injection

Een maand geleden trapten deze Kempenzonen onze voordeur in en nu zijn ze terug, maar blijven de hengsels aan de deurpost hangen.

Met eerste single White Noise uit hun aankomende ep ‘UGH’ (via FONS Records) wist The Yummy Mouths niet alleen ons plat te spelen, maar schopten ze het ook tot Catch Of The Day op Studio Brussel. En dat schoppen mag u letterlijk nemen, want het was duidelijk dat dit trio o.a. Parquet Courts, Squid, The Strokes, Rolling Blackout Coastal Fever, DIRK. en SONS op hun dagelijks dieet hadden staan.

Met hun tweede worp, Trans-Lunar Injection nemen ze niet zo’n rotstart. Het is ook het vierde en voorlaatste nummer van hun debuut-ep, dus tegen dan hebben ze een pak van hun springerige energie via hun zweetklieren naar buiten laten lopen. We lieten ze, ondanks de ravage die ze vorige keer veroorzaakten, dus toch nog eens binnen.

En dat hebben we geweten. Na een ingetogen start, blijkt dit keer het venijn in de staart te zitten. Net wanneer je denkt dat de song uitdooft met zachte pianotoetsen, smijten Klaas Leyssen, Jef Krieckemans en Cis Druyts de salontafel omver en spat de Cara-pils in het rond. De hond was er blij mee. Hij heeft alles opgelikt waarvoor wij te laat kwamen.

2 april 2021
Marc Alenus