The Whispertown 2000

Achtergrond

Kindsterretjes. Hun houdbaarheidsdatum blijkt vaak overschreden wanneer hun snor begint te groeien, of ze verdwijnen uit het beeld wanneer de industrie hen, leeg gemolken, na enkele jaren mee geeft met het groot huisvuil. Maar er zijn ook uitzonderingen. In de hitlijsten is het niet ver zoeken naar de Justin Timberlakes en Britneys, maar ook in het indiewereldje steken ze soms na een paar jaar hun hoofd opnieuw boven water.

The Whispertown 2000



Morgan Nagler van The Whispertown 2000, opgegroeid Los Angeles,  verdiende haar strepen met bijrolletjes in tv-series als 'The Fresh Prince Of Bel Air', 'That 70's Show', 'ER' en zelfs 'Star Trek'. Het waren niet toevallig Jenny Lewis en Blake Sennet van Rilo Kiley, ook beiden ooit aan de bak als kindacteurs die haar over de streep trokken om zelf liedjes te maken en te gaan optreden met haar band The Whispertown 2000.

Ze tourden in 2008 in het voorprogramma van Rilo Kiley en Bright Eyes en de gerespecteerde country- en bluegrassheldin Gillian Welch was zo onder de indruk van hen dat ze The Whispertown 2000 prompt een contract aanbood voor haar eigen gloednieuwe Aconylabel.  Met deze referenties krijg je niet enkel het terechte vermoeden dat het hier om een Americanagroepje gaat, maar is het ook duidelijk dat het niet om de minste gaat. Jimmy Tamborello van Dntel en The Postal Service vond ze zo goed dat hij hen heel graag wou produceren, en Jenny Lewis noemt Morgan Nagler zonder blikken of blozen "simpelweg mijn favoriete songwriter".

The Whispertown 2000 of kortweg TW2K zoals hun fans over hen schrijven, brachten in 2006 hun eerste plaat 'Livin' In A Dream' uit en hun meest recente langspeler 'Swim' verscheen ongeveer een jaar geleden, in oktober 2008.

Een eerste bescheiden Europese tournee brengt hen nu ook naar de Trix in Antwerpen (op woensdag 23 september) en in het voorprogramma treffen we Inneke 23 & The Lipstick Painters, ooit de bassiste in legendarische Vlaamse garage rockband De Bossen en nu ook bekeerd tot de Stetsonhoed en bijpassende countrymuziek. Allen daarheen!

Wij mogen drie duo's gelukkig maken met vrije toegang tot dit concert. Mail 'Trix 23/09' naar info@damusic.be en vergeet vooral je naam niet te vermelden.

18 september 2009
Kristiaan Art