The Way to BRDCST - Grid Ravage

The Way to BRDCST - Grid Ravage

Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 april is het in de Ancienne Belgique tijd voor BRDCST, een nieuwe editie van het avontuurlijke “gender-fluid” festival. Deze week nemen we elke dag de tijd om met bezieler en programmator Kurt Overbergh de affiche toe te lichten.

Grid Ravage is wat er gebeurt als je elektronica-muzikant Yves De Mey vrij spel geeft: hij haalt er een cello en een drummer bij en de muziek wordt onheilspellend donker. De ideale soundtrack voor ingebeelde nachtelijke wandelingen, waarbij je achter elke donkere hoek een misdadiger vermoedt. Het album is te koop vanaf 10 april en de albumvoorstelling gebeurt tijdens het BRDCST festival. Kurt is fan van het eerste uur.

Kurt Overbergh: "Vroeger heb ik het Domino-festival geprogrammeerd, wat nog een vrij blank festival was. De tijdsgeest was toen nog anders. Daar programmeerden we voor het eerst LCD Soundsystem, Emiliana Torrini, en Sunn-O))) bijvoorbeeld. Er waren ook avonden onder de noemer Belgtronica, waar ook Yves De Mey al stond geprogrammeerd als Eavesdropper. Sindsdien was ik hem uit het oog verloren, tot ik deze plaat heb gehoord.

Ik vind dit één van de strafste Belgische platen die ik dit jaar al heb gehoord. De band stond ook al op 'The Sound Of Belgian Underground' in de AB, een paar jaar geleden en toen was het potentieel al heel erg duidelijk. Ondertussen hebben ze meer live ervaring. Dit gaat een bommetje zijn. Ze zullen misschien nooit populair worden met deze muziek, maar dit wordt wel een hit in het clubcircuit".

Eav · Grid Ravage Summer Bummer
4 april 2022
Kristof Van Landschoot