The Waltz - Red Orange Moon

The Waltz - Red Orange Moon

Sinds begin deze week kunnen we luisteren en kijken naar de nieuwe single van The Waltz. Red Orange Moon is de tweede single van het in januari te verschijnen debuutalbum ‘Looking-Glass Self’, dat zal uitkomen via Labelman. 

De Kortrijkse band The Waltz heeft zich in volle pandemie ontpopt tot een horde jonge, hongerige muzikale wolven, klaar om de wereld een postpunknoisegeweten te schoppen. 

Wat er aan de Leieboorden in het water zit, daar heeft vooralsnog iedereen het raden naar, maar als we afgaan op de sound die The Waltz de wereld injaagt, dan is het een potion die het midden houdt tussen de toverdrank van Panoramix en een mix van Red Bull, koffie en een stevig Belgische tripel. Ze hangen een beetje rond in de jaren negentig en geven de sound een millennium-bolwassing. Met vier zijn ze. Roots in Kortrijk, Roeselare en Gent en met een bijeengespeeld palmares om al u tegen te zeggen. 

Red Orange Moon laat zich met de eclectische klanken het best omschrijven als postpunk, geprensenteerd op een stevige portie noise en afgewerkt met een zweem pop. 

Ondertussen is ook het debuutalbum, geperst in de Dunk!perserijen in Zottegem. Je kan het nu al bestellen via Labelman

24 november 2021
Bert Gysemans