The Waltz - Flowers

The Waltz - Flowers

Speciaal voor deze release werd het label ‘Labelman’ nieuw leven ingeblazen.

Het platenlabel van Steven Thomassen was jarenlang een Belgisch bastion voor alternatieve muziek en wil die rol weer opnemen. En dat verdient bloemen! Die komen van The Waltz, een Kortrijkse viertal dat tijdens de voorbije pandemie zijn wapens smeedde en ten strijde trekt met een ruiker bloemen in de hand.

En wie denkt dat die weinig hout snijden, vergist zich. Een intro van vintage toetsen zet je op het verkeerde been, net als de eerste zacht gezongen lijnen, want als je nieuwsgierig dichterbij komt om beter te luisteren, deelt het gezelschap rond zanger Kevin Anne een kopstoot uit.

Anne is ook verantwoordelijk voor de tekst. Als deeltijds antropoloog haalde hij zijn inspiratie uit een macabere spiegelwereld waar enkel hij het bestaan van kent. Het ene moment is hij Jeckyl, het andere Hyde, het ene moment zalvend, dan weer wild om zich heen trappend.  

Buk jezelf dus, maar aarzel ook niet om op tijd en stond mee te jumpen op deze track:

Flowers is het eerste wapenfeit uit het album ‘Looking-Glass Self’ dat opgenomen werd in de DUNK-studio’s en op 24 januari 2022 verschijnt.

8 september 2021
Marc Alenus