The Vices - Looking For Faces

The Vices - Looking For Faces

Onze buurgluurder riskeerde graag een quarantaine en een dubbele coronatest voor The Vices.

Ondanks alle restricties toch nog eens (virtueel) de grens overgestoken naar onze noorderburen. Binnenkort gaat in Groningen weer het showcasefestival ESNS door en daar stond eerder al het leuke kwartet van The Vices. Ook op de komende editie zal de band van de partij zijn in de geboortestad en dat het daar weer zal stuiven, bewijst nieuwe single Looking For Faces, de titeltrack trouwens van het debuutalbum dat op 12 maart via Mattan Records verschijnt.

The Vices maakt een smaakvolle mix van indiepop, surf- en garagerock en het viertal onder leiding van frontman Floris van Luijtelaar heeft bovendien veel gevoel voor aanstekelijke melodieën. Dit lieten ze al horen met hun radiohitjes Boy (waarmee ze werden uitgeroepen tot 3FM Talent) en In And Out.

Over de single vertelt Floris het volgende: “Looking For Faces gaat over het vinden van je eigen gezicht en de reis die hier bij hoort. Het album is als een dagboek van iemand die het leven observeert, vol met ongepolijste gedachten en eerlijke gesprekken die nooit tot een makkelijke oplossing leiden. Zijn er überhaupt antwoorden in een wereld die altijd blijft veranderen? Verwacht enorme tegenstellingen, verslavingen in de breedste zin van het woord en diepe vriendschap die zomaar eens het antwoord op alle vragen kan zijn.“

6 januari 2021
Marc Alenus