The Tomicks

Introducing

De argeloze luisteraar die The Tomicks hoort voorbijkomen in een playlist of op de radio vraagt zich ongetwijfeld af welke tijdloos klinkende band hij hoort. De band roept immers herinneringen op aan de jaren zestig en zeventig, toen de melodieën nog ongekunsteld en toch magisch klonken.

Toch is The Tomicks een nieuwe rock-‘n-rollband uit Londen. Het trio bestaat uit zanger, songsmid en drummer Tom Cridland, zijn vriendin Deborah “Debs” Marx en pianist Nick Whitehead. Cridland en Marx runden eerst een modelabel, maar raakten bevriend met Nigel Olsson, ooit drummer bij Elton John.

Die moedigde hen aan om het in de muziek te wagen en samen met Whitehead, een liefhebber van rock-‘n-roll, die ze ontmoetten tijdens een show van Elton John, startten ze een band. Uit urenlange jamsessies ontstonden uiteindelijk eigen nummers die ze nu voor het eerst op een ep persten in de legendarische Village Studio’s in L.A.

De ep is een voorsmaakje van een album dat in februari 2018 het daglicht zal zien en toont het kunnen van de band in drie songs. Break Up Anthem drijft op een bluespiano, frisse gitaren, warme drums en een fantastische saxsolo en vertelt het verhaal van een koppel dat elkaar terugvindt na een stormachtige periode. Candlelight wordt voortgestuwd door een orgeltje en veel “ooh ooh’s” en katapulteert je zo naar het Californië van de jaren zeventig. Hair Clip tenslotte is een dieppersoonlijke ballade die Cridland schreef voor en over zijn vriendin.

Fans van Tobias Jesso Jr., Mutual Benefit of het jonge Spoon zullen aan dit drietal veel plezier beleven. Check hun ep hier:

5 december 2017
Marc Alenus