The Stone Souls – In Another Life

The Stone Souls – In Another Life

Wat doe je als je land in lockdown gaat voor het covid-19-virus? Veel mensen waren min of meer aan huis gekluisterd en dat is niet de ideale situatie. Wij kunnen ons dan ook voorstellen dat mensen neerslachtig worden of zich kapot vervelen. Dat is niet wat Theodor Versteegen in gedachten had. De gitarist-bassist-liedjesschrijver uit het Nederlandse dorpje Oud-Zevenaar begon met het schrijven van liedjes. Versteegen betrok zangeres-trompetiste Lina Kuipers bij zijn project en de twee begonnen met het opnemen van die liedjes. Het titelloze debuut van The Stone Souls was geboren. Op drums en wat percussie na deden Versteegen en Kuipers alles zelf.

Het album trok de aandacht van het nagelnieuwe label Tjamp Records uit Doetinchem, dat de band onder de hoede nam. Het debuut werd mede-geproducet door Maarten Zaagman en gemasterd door Ivo Statinski, die ook albums van onder andere rapper-zanger Typhoon van een master voorzag.

Het geluid van The Stone Souls gaat van stonerrock tot Americana. En de onlangs vrijgegeven single In Another Life kan je in de laatste categorie plaatsen. Of toch niet helemaal? Het is een Americana-song, maar het gitaarwerk van Versteegen laat subtiele elementen van surfrock horen. En dat klinkt verrassend goed. Voeg daar de lichtdromerige doch krachtige stem van Kuipers aan toe en het eindresultaat is een wonderschone track die in deze barre tijden toch nog voor verlichting zorgt. De videoclip werd geregisseerd door René Gibson en actrice Alina Lee kreeg een rol. De clip kan je hieronder bekijken.

In december komt via Tjamp Records het debuutalbum van The Stone Souls uit. Onthoud dus die naam, want die gaan we nog vaker tegenkomen!

23 november 2020
Gregor Dijkman