The Small Breed - The Fifth Season

The Small Breed - The Fifth Season

De psychedelische sixties en seventies terug tot leven gebracht.

Op 1 oktober brengt de Tilburgse band The Small Breed debuutalbum ‘Remember A Dream’ uit op het Spaanse Bickerton Records. Het album werd opgenomen in de PAF! studios in Rotterdam met producer Marcel Fakkers. De eerste single was de titelsong Remember A Dream. En nu is er ook een tweede met The Fifth Season.

Songschrijver G. van den Heuvel  over de track: “Het nummer is geïnspireerd op een acid trip die ik ooit had. Tijdens die reis werd ik getroffen door het idee van de circulariteit van tijd; het idee dat elk begin een einde heeft, wat een nieuw begin creëert. Ik begon te denken aan een moment dat deze circulariteit zou kunnen overstijgen; een constante die een samensmelting van alle momenten in de tijd zou kunnen zijn. De manier waarop we het idee van circulariteit in de natuur projecteren is in de vorm van seizoenen. The Fifth Season is het idee dat er een extra seizoen zou kunnen zijn, waarbij alle elementen van de andere vier worden gecombineerd tot een constant veranderend, maar allesomvattend moment tegelijk.”

"If you don't know where you're going, any road will get you there", is een veelgehoorde uitspraak onder vrijdenkende geesten. Met een psychedelisch, fata morgana-achtig geluid, neemt The Small Breed dat gevoel van vrijheid ter harte. Muziek uit het verleden wordt vaak op puristische, traditionele wijze geïnterpreteerd, maar dit Nederlandse vijftal omarmt evenzeer de rol van dissidenten en muiters met een vreemde mengeling van nieuwsgierigheid en vergeetachtigheid.

18 juli 2021
Marc Alenus