The Shadow Machine - Reappear

The Shadow Machine - Reappear

Wie de socials van Jo Geboers een beetje volgde, weet dat zijn single een toepasselijke titel heeft.

Het was al een hele tijd geleden dat we nog eens iets van The Shadow Machine vernamen, maar kijk: tegen alle verwachtingen in - ook die van Geboers zelf - is er nu een nieuwe single en een aantal live shows. Dat de single net vandaag op de Werelddag Geestelijke gezondheid uitkomt, is allesbehalve toeval.

Nadat de succesvolle release van debuut-ep 'Cities Of Light'  (honderddertigduizend streams, airplay Stubru en Radio1, live sessie bij NPO 3VOOR12, Humo's Rock Rally 2022, voorprogramma's van Roosbeef), belandde Geboers in een emotioneel moeilijke periode tijdens het schrijven van muziek. Maar de innerlijke drang om de diepte van zijn geest te verkennen liet hem niet met rust. Dit resulteerde o.a. in de nieuwe single Reappear waarop hij samenwerkte met Chantal Acda. The Shadow Machine is dit jaar ook geselecteerd voor de Sound Track-competitie.

Reappear is een zacht nummer met een sterke boodschap: hoe moeilijk het ook gaat, er is hoop. Geboers zelf zegt het zo: "Reappear brengt me de gemoedsrust waar ik naar op zoek was. Het nummer roept het gevoel op dat je jezelf en je innerlijke kracht weer zult vinden, wat er ook gebeurt, zolang je maar de tijd neemt die je nodig hebt. Op dit nummer hoor je ook de hemelse en zuivere stem van Chantal Acda, die haar stem wou lenen op deze nieuwe single. Die vocalen voegen sprankeltjes licht toe aan het nummer, net zoals sterren dat doen aan de nachtelijke hemel."

Reappear is de eerste single van een tweede ep. Daarvan kan je al een sneak preview ontdekken op 24 oktober in café Bornhem, Gent.

11 oktober 2023
Marc Alenus