The Shadow Machine - Have I Been Wrong?

The Shadow Machine - Have I Been Wrong?

Zanger en frontman Jo Geboers bezingt nog steeds zijn interne demonen op de nieuwe single van The Shadow Machine.

Met vorige singles Reappear en Lost was The Shadow Machine respectievelijk te horen in Duyster en Belpop (Radio 1). Meteen is dan duidelijk op welk schab je deze band kan vinden, mochten de titels van de nummers en de naam van de band dat nog niet weggeven.

Frontman Jo Geboers schildert met een donker palet, ook al zit er toch licht in de nummers. Het leven is voor hem een zoektocht met weinig zekerheden. Maar dat is niet erg. Twijfelen mag. Dat blijkt ook uit nieuwe single Have I Been Wrong? die gaat over die eindeloze zoektocht naar jezelf en het verlangen naar innerlijke rust. Wanneer we de tijd nemen om op adem te komen, kunnen we leren dat het ok is om fouten te maken. Dat je mild mag zijn voor jezelf. Een vriendschappelijke boodschap naar onszelf in harde en snelle tijden. Een gefluisterde oproep om onze onzekerheden te omarmen in plaats van ze vluchtig weg te duwen.

Have I Been Wrong? is de derde single uit de tweede ep van The Shadow Machine getiteld ‘Embrace The Things Inside’ die op 19 april uitkomt (Revanche Records).

2 maart 2024
Marc Alenus