The Rolling Stones - Totally Stripped

Achtergrond

The Rolling Stones hebben nog eens van zich laten horen door de release van ‘Totally Stripped’. Een buitenkansje voor de echte fans waarbij vier Blu-ray & cd’s een exclusief aanbod bieden met onder meer studio-opnamen, drie concerten alsook de documentaire ‘Totally Stripped’, uitgebracht als grote boxset met zestig pagina’s tellend boekje. Fijnproevers zijn liefst 437 minuten zoet.

Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood en Charlie Watts zijn natuurlijk levende legendes en dat is ook te zien in ‘Totally Stripped’. De box vertelt het verhaal achter twee studiosessies en drie concerten die de de Stones in 1995 gaven in Parijs (L’Olympia), Londen (Brixton Academy) en Amsterdam (Paradiso).

Op de collectie keren The Rolling Stones terug naar de oorsprong van veel van hun favoriete nummers door de songs uitgekleed te spelen.De liveplaat ‘Stripped’ werd uitgegeven in 1995 tijdens de bekende ‘Voodoo Lounge’-tour, het album bevatte liveopnames van concerten in kleinere clubs naast studio-interpretaties (opgenomen in Tokyo en Lissabon) van bekende en minder bekende songs.

Het plaatje werd toen goed onthaald door pers en publiek. De bekendste single uit de plaat was Like A Rolling Stone, de bekende cover van Bob Dylan die ook voor The Stones een hit werd.Op ‘Totally Stripped’ niets dan klassiekers als Honky Tonk Women, Miss you, Brown Sugar en Gimme shelter.

Ideaal om uw betere zomerfeestjes op te luisteren.

11 juli 2016
Steven Verhamme