The Radar Station - The Giant

The Radar Station - The Giant

The Radar Station levert weer een groots klinkende single af.

The Radar Station werd uit vele honderden jonge artiesten door het publiek gekozen als één van de drie winnaars van  De Nieuwe Lichting (Stu Bru), editie 2020 . Deze veelbelovende band scoorde al erg goed met hun single Subtle Science, een nummer dat in 2018 ook al uitkwam toen de band nog Sun Gods heette.

Ondertussen is er een contract met Mayway Records, een nieuwe bandnaam en dus ook een nieuwe single: The Giant. Die is de voorbode van het eerste full album dat op 6 september verschijnt en draagt een pak belofte in zich.  

The Giant is opnieuw een nummer met weidse, met elkaar vervlochten synth- en gitaarpartijen en gelaagde drums waarmee de band een eigen, uniek geluidcreëert: verhalende, eigentijdse indierock à la The War On Drugs en The National, met echo’s uit de eighties van Peter Gabriel en Daniel Lanois.

Wie The Calicos en de laatste plaat van School Is Cool leuk vond, zal zeker ook van The Radar Station houden. Bovendien hebben deze laatsten met Brent Buckler een straffe zanger in huis met een stem die ook live uitstekend tot haar recht komt en doet denken aan die van Eddie Vedder, Tom Smith van Editors of Liam O’Maonlai van Hothouse Flowers.

The Radar Station overtuigde in korte tijd tal van concertorganisatoren en speelde fel gesmaakte sets op o.m. Linkerwoofer, De Effenaar (NL), Ik Zie U Graag Festival in Breda (NL), Kneistival, de Fonnefeesten en het OLT Rivierenhof in Antwerpen. Dit najaar volgt een uitgebreide club tour.

24 juni 2020
Marc Alenus