The Owls And The Orcas - From Within Theodore

The Owls And The Orcas - From Within Theodore

Het mag dan al een beestenboel zijn, het klinkt wel lekker.

Onlangs bracht de jonge Antwerpse band The Owls And The Orcas debuutsingle From Within Theodore uit. Hij was aan onze aandacht ontsnapt, maar ook de andere grote blogs hebben hem gemist blijkbaar. En dat is jammer, want dit nummer toont het talent van dit trio.

De band werd nog maar twee jaar geleden opgericht door drie schoolvrienden aan de Antwerpse Kunsthumaniora. Ze vervolgen de opleiding aan het Conservatorium en de Rockacademie van Tilburg en Gent en boksten nu samen met Tim Leyman en Hannes Cuyvers van onder andere Ramkot, een eerste single ineen.

Bas Mertens, wiens drumwerk gevormd werd door funk en soul, legt de basis van de band. Hij stuwt de verhaallijn van de nummers vooruit. Lode Fraussen, een rasgitarist met een oor voor perfectie, laat zich inspireren door klassieke rockgrootheden en voegt robuustheid toe aan het geluid. Zanger, bassist en gitarist Wannes van Mol is een jazzgitarist die stembereik en timbre gebruikt om verhalen met emotie en spanning te vertellen.

Hun geluid is net zo onderscheidend als de bandleden zelf. Deze creatieve botsing van stijlen en invloeden resulteert in pakkende, melodieuze en verhalende liedjes. Met From Within Theodore tonen de drie ambitie. Het nummer ligt lekker in het gehoor en is toch edgy genoeg. Dat bewijzen de meer dan vierduizend streamingbeurten die ze zonder mediaaandacht verzamelden. Aangename kennismaking!

Je kan deze jongeheren live aan het werk zien op:

16 December 2022, Night of the Arts, Tilburg NL
8 April 2023, Moby Dick, Antwerp

 

21 november 2022
Marc Alenus