The Mudmen - Shoot To Score

The Mudmen - Shoot To Score

Na een stilte van zes jaar trapt de band de saloondeuren weer open.

The Mudmen is een energieke band, getrokken uit de klei van het Waasland met Filip (zang, gitaar), Sam (bas), Tony (drums) en Micha (contrabas) in de rangen. De sound bevat elementen van speedrock, metal en punk, een unieke mix van contrabas, gecombineerd met e-bas en daar bovenop een snerpende gitaar en drums die menig drummer versteld doen staan.

In 2004 brachten ze het debuutalbum ‘No Fuck No Ride’ uit. In 2016 releaseten ze ‘Faster Faster’. Daarna bleef het stil, maar binnenkort komt er een derde album aan en daaruit is Shoot To Score niet alleen de eerste kennismaking, maar ook de titeltrack.  

Meteen wordt duidelijk dat het trio niets van de energie is verloren. Een knallende drumintro doet de saloondeuren klapperen en de contrabasdoubleslaps en geblafte zang doen de rest. Het nummer beschrijft het gevoel van niet meer te stoppen te zijn. En dat al vanaf het startschot. Het gaat kort gezegd over henzelf, de band, en alles wat erbij komt kijken: "No limits, no rules, just a bunch of happy fools". Zo hebben we ze graag!

7 december 2022
Marc Alenus