The Me In You - Landscapes (About Me)

The Me In You - Landscapes (About Me)

Tien jaar geleden kwam de debuutplaat uit.

Vorig jaar bestond The Me In You tien jaar, maar veel viel er niet te vieren natuurlijk. Het openbare leven viel stil, optreden is er amper bij en de bubbel van vier wordt de norm. Dan maar de studio ingedoken om samen met ouwe getrouwe producer Gaëtan Vandewoude van Isbells een vierde album op te nemen. Compromisloos spelplezier en muzikale herbronning blijven ook nu de sleutelingrediënten. De geluiden van alledag, de stilte en de typische klanken bij plaatsen en herinneringen vormen de leidraad voor de nieuwe nummers.

Floris Daelemans van Radio 1 tipte de nieuwe plaat van The Me in You in het muziekprogramma Wonderland. Hij draaide er The Day MCA Passed Away, een eerbetoon aan Adam Yauch van de Beastie Boys. Het nummer staat op de vierde plaat van The Me in You, ‘How Does It Feel to Be Wrong All the Time’ die verschijnt in april 2022.

Ook Landscapes (About Me) prijkt daarop. Een nummer waarin de stilte bijna evenveel ruimte krijgt als de noten en waarin de zussen Bogaerts van Lili Grace mee komen zingen. De song klinkt alsof hij in een lege zaal is opgenomen tijdens de lockdown en brengt zo een gevoel van verlatenheid over, waardoor je zin hebt iets dichter bij een geliefde te kruipen. De stijlvolle videoclip versterkt die wens nog:  

De eerste data van de albumreleasetour werden reeds bevestigd. Misschien dan ook de verjaardag van die prachtige debuutplaat vieren toch.

zondag 17 april - De Living Heist-Op-Den-Berg
donderdag 21 april - Café Café Hasselt
dinsdag 26 april - Amor (Roma) Borgerhout
woensdag 27 april - Het Depot Leuven

18 januari 2022
Marc Alenus