The LVE - Go Bad With You

Inlandse Maatjes

Eigenlijk is dit een song voor een blauwe maandag of minstens voor een vrijdag de dertiende, maar nee, Go Bad With You, de nieuwe single van The LVE komt gewoon vandaag (4 mei) uit, een zomerse vrijdag en opener van een zonovergoten weekend.

The LVE is eigenlijk een supergroep met leden van You Raskal You, Superdiesel, Slongs Dievanongs, The Jacquelines en Admiral Freebee, maar toch vooral het kindje van Gerrit Van Dyck en Sara Raes die ook op de nieuwe single weer zalig samen zingen. Het kleinood is de voorbode van een ep die er in september aankomt en die “sad songs in every key” belooft.

Go Bad With You klinkt zomers als The Look van Metronomy of als de Antwerpse versie van Matthew E. White & Flo Morrissey. Ondersteund door luie, warme synths, een dansbeat en kleine, funky gitaarlikjes klinkt de song ideaal om na een rotdag samen met je geliefde loom te dansen. En aan het eind doet een parelende piano de song je dan uitgeleide, misschien wel richting slaapkamer om alles definitief goed te maken… zeiden we al dat de samenzang van Raes en Van Dyck doet dromen?

 Op 23 mei staat The LVE in het voorprogramma van Yew, in de Rotonde van de Botanique.

4 mei 2018
Marc Alenus