The Leslies - Hungry

Inlandse Maatjes

Waar zijn die palmbomen? Waar zijn dat onbewoonde, zonnige eiland en die hangmat? Waar is die op een zacht kolenvuurtje gebraden brasem? Wij hebben hier namelijk de perfecte soundtrack bij dat plaatje: de eerste officiële single van The Leslies.

De zomer mag beginnen als het aan The Leslies ligt: een lome beat, een kampvuurgitaar en wat zonnige toetsen doen verlangen naar een zorgeloze vrijhaven voor onze getroebleerde en moegetergde geest.

De stempel van producer Pascale Deweze (o.a. Broken Glass Heroes) is duidelijk hoorbaar, maar The Leslies klinken meer lo-fi en psychedelischer dan Broken Glass Heroes en eisen zo toch hun unieke plekje op in de bonte hangmat vol Gentse bands.

“I Have learned tob e afraid of the lives I have lived”, klinkt het. Waarom iemand dat zou willen leren, is onduidelijk, maar als de les was: en daarom maak ik nu heerlijk, melancholische songs met een knipoog, dan mag het van ons!

Beleef The Leslies live op 5 juli in Gent in café Giraf, op 8 juli op DOK, op 15 juli in ’t Floeren Foefke en op 21 juli in Bar Mitte. Op 18 augustus speelt de band in Wetteren in Posthotel. 

23 juni 2018
Marc Alenus