The Last Bison

Achtergrond

Slecht nieuws voor de haatclub van Mumford & Sons: de folkboom is ver van over, want vanuit Chesapeake, Virginia is The Last Bison op komst. Als Bison won de band verschillende Veer-Awards (van het Veer-magazine) en sprong zo in het oog van Universal die hen prompt tekende. De naam werd uitgebreid tot The Last Bison en nu is ‘Inheritance’ een feit.

The Last Bison



Dit zevenkoppige folkmonster speelt naar eigen zeggen Mountain-top Chamber Music en levert met ‘Inheritance’ alvast een puik debuut af.

Single Switzerland kennen we al van toen de band nog gewoon Bison heette en dat was ergens in de zomer van 2012. Meteen werden we gegrepen door de energie van de band.

Hardesty weet dan ook waarover hij het heeft in Switzerland. Hij bezocht het land, vond geen hotel en moest dan maar in een steegje slapen in zijn slaapzak. Die nacht heeft hem overigens geen trauma opgeleverd, afgaande op de lofzang die hij afsteekt op het land van paarse koeien en horloges.

Met een xylofoontje, strijkers, banjo, gitaar en gepassioneerde zang steken Benjamin Hardesty en co Mumford & Sons ongegeneerd  naar de kroon. Ze klinken nog  meer bevlogen dan de Londenaars en gelukkig ook gevarieerder.

Dat komt omdat ze naast folk ook klassieke invloeden toelaten en met Annah Hardesty en Teresa Totheroh ook twee vrouwen in de rangen telt. Deze band is trouwens voor een deel een echte familieband, want ook vader Hardesty speelt mee.

Het kan nog een tijdje duren eer deze groep nog eens naar Europa afzakt, want tot eind juli zijn ze op tour door Amerika, maar misschien moet Dranouter wel lukken?

Niet overtuigd? Luister naar hun cover van van Midnight City van M83.

19 maart 2013
Marc Alenus