The Haunted Youth - I Feel Like Like Shit And I Wanna Die

The Haunted Youth - I Feel Like Like Shit And I Wanna Die

Op 4 november volgt de lang verwachte debuutplaat.

‘Dawn Of The Freak’, zo zal dat album heten en de freak in kwestie heet Joachim Liebens, frontman van The Haunted Youth en president van een wereld waarin het ok is om je slecht te mogen voelen en dat te zeggen. En dat het ok is je net daardoor begrepen en geborgen te voelen door de mensen die je graag ziet.

Dat bleek al uit de vorige singles (die ook allemaal op het album zullen staan!), maar zeker ook uit de nieuwe. De titel laat niets aan de verbeelding over. En toch schijnt er ook licht in het universum van The Haunted Youth: de gitaren reflecteren de zon en klinken heerlijk over de enigszins kille beat. Ze doen denken aan de gitaarklank op de eerste van the xx of aan die van The Cure.

Niet te verwonderen dat het hard gaat voor deze band. De albumrelease-show in Ancienne Belgique (15 november) is al meer dan twee maanden op voorhand uitverkocht. Een nieuwe Belgische show komt er pas op 18 april in Vooruit, Gent. De band moet namelijk eerst naar het buitenland. In Nederland gaan de tickets als een trein in zowel Utrecht (Ekko, sold out), Nijmegen (Doornroosje, last tickets) als Maastricht (Muziekgieterij, Kleine Zaal sold out, upgrade naar Grote Zaal).

"I feel like nothing ever really goes my way", zingt Liebens, maar de werkelijkheid is anders.

6 oktober 2022
Marc Alenus