The Happy

Achtergrond

We maakten in november 2012 kennis met The Happy door de aanstekelijke, catchy en dansbare single Walkman (nog steeds gratis te downloaden op de website van de groep). De band lanceerde tegelijkertijd het genre ‘Death Pop’. We kunnen dit omschrijven als Electropop met een twist.

The Happy



Spil van de groep is Das Pop gitarist Reinhard Vanbergen. Hij heeft naast zich in de groep vier vrouwelijke muzikanten én zangeressen verzameld met Isolde Lasoen (drumster en rechterhand van Daan, en verder ook Skeemz, Briskey, Billie King, Isolde Et Les Bens), Naima Joris (backingsvocals en toetseniste van Isbells), Janne Vanneste (zus van Steak Number Eight-frontman Brent Vanneste) en Charlotte Caluwaerts.

De band schreef nummers, nam deze op in de Jet Studio’s en testte ze op geheime podia her en der. Eind 2012 speelden ze Walkman live in De Kruitfabriek, hun eerste televisieoptreden. Daaruit bleek dat ze live ook best hun mannetje weten te staan. Ondertussen heeft de groep met Blink Of An Eye reeds een tweede single uitgebracht. Wie meer van hetzelfde verwacht had was er echter aan voor de moeite. Deze single is veel melodieuzer en dit zowel in muziek als in zang.

Op 29 maart brengt de band haar debuutalbum uit. Deze week werd met ‘Guilty Pleasure’ de titel daarvan op de wereld losgelaten. Op diezelfde dag organiseert de groep ook een releaseshow in de Gentse Vooruit met Vincent & Jules in het voorprogramma.

De eerste plaat wordt volgens de platenfirma een mix van stijlen en invloeden van een groep die popmuziek naar een nieuwe dimensie willen brengen. Wat die nieuwe dimensie is zal de tijd uitwijzen, maar wij kijken er op basis van hetgeen we reeds gehoord hebben alvast naar uit.

22 februari 2013
Patrick Blomme