The Guru Guru

Eindejaar 2016

Nog zo één die staat te popelen voor 2017. The Guru Guru heeft hard gewerkt in 2016, maar is tegelijkertijd niet blind geweest voor wat er zich rondom hen heeft afgespeeld. Dat blijkt uit dit lijstje.

The Guru Guru

Mooi gepoetste plaat

1. David Bowie – ‘Blackstar’

2. Bon Iver – ‘22, a million’

3. J Cole – ‘4 Your Eyez Only’

4. Future Old People Are Wizards – ‘M’

5. Kapitan Korsakov – ‘Physical Violence is the Least of my Priorities’

Mooi in levende lijve

King Gizzard & the Wizard Lizard op Pukkelpop 2016. Half lege tent, dus je kon volledig van voor gaan staan waar je dan ook nog veel plaats had om te dansen. Vanaf de eerste noot tot de laatste noot het grootste feest van Pukkelpop 2016!

Mooi niet!

Een persoonlijke ‘blooper’ hadden we op ‘Fête de la Musique’ in Izel. Er was een radiostation boven op de zaal waar wij moesten spelen. Hierdoor kwamen er allemaal rare geluiden uit de versterkers en ongelooflijk veel brom. In de plaats van het radiostation even op stop te zetten tijdens onze show hebben we veertig minuten lang gezocht naar een oplossing. We hebben die niet gevonden en moesten gewoon beginnen van de organisatie. Pas na een aantal nummers had de organisatie zelf ook door dat het met zoveel gebrom echt onmogelijk was om een deftige show te spelen. En dan hebben ze toch het radiostation even op stop gezet zodat wij onze show konden spelen.

Mooi maar gemist

King Crimson in de Stadschouwburg in Antwerpen. Lang getwijfeld om een ticket te kopen omdat Robert Fripp er niet bij zou zijn. Bleek dat hij er wel bij was en dan ook nog eens ongelooflijk goed was. Bummer!

Mooi beeld

30000 Monkies met Coproliet. Beestige clip! Misschien wel één van de beste, belgische clips van de laatste jaren.

De toekomst is mooi

Op 24 maart 2017 komt onze debuutplaat ‘PCHEW’ uit. We gaan op tour in Europa en in de UK en onze concertagenda begint al serieus vol te staan.

Een mooie toekomst voor…

Heel de opkomende noise-scene in België. En dan kijk ik vooral naar onszelf, BRUTUS, Future Old People Are Wizards, Hypochristmutreefuzz, It It Anita, enz.

30 december 2016
Patrick Van Gestel