The Geraldines - Cardinal

Inlandse Maatjes

The Geraldines - Cardinal

“Het mag nu toch wel eens wat gaan versnellen voor het Mechelse The Geraldines.”

Dat was de eerste zin van de recensie van hun ep ‘Fluff’ uit 2017 op deze site. Ondertussen zijn we twee jaar verder en eindelijk heeft The Geraldines de versnellingspedaal gevonden. Volgend jaar komt er met ‘Never Worry Always Worry’ een volwaardig album aan en daaruit stuurden ze deze week Cardinal vooruit.

Daarop zijn bands als Pixies en Pavement – of dichterbij Dirk. – niet ver weg en lijkt het alsof we dus opnieuw in de jaren negentig beland zijn. Maar dat is ok, want het nummer klinkt oprecht en ongepolijst alsof we een inkijk krijgen in de troebele gedachten van frontman en tekstschrijver Bart Van der Elst. “The trouble is my self destructive side,” zo klinkt het herhaaldelijk. Dat kan wel zijn, maar zolang die oorwurmen als deze blijft opleveren, lijkt het probleem ons beperkt.

Liefhebbers van gruizige gitaren en lekkere hooks weten wellicht The Geraldines al langer te waarderen, maar voor wie hen nog niet moest kennen: onder de nieuwe clip vind je alle deuren naar hun online platformen.

Volg The Geraldines op Instagram, Facebook, Spotify, YouTube.

10 december 2019
Marc Alenus