The Final Ending Soundtrack

Achtergrond

Als alles goed gaat (sic), moeten we dit jaar geen eindejaarslijstje maken. Want vrijdag is het ermee gedaan. Tenminste als we de onheilsprofeten moeten geloven die de Maya’s beweren te citeren. Het einde van de wereld… Het is niet eens zo’n zot idee na wat er deze week weer allemaal in het nieuws kwam over schietpartijen in Amerika, het Vlaams Belang dat de kiezers van den Bart terug wil afpakken en de Fyra die maar voor de helft rijdt, maar wel dubbel zo duur is. Bij het einde van de wereld hoort een passende soundtrack, vindt u niet? Dit zijn onze voorstellen.

The Final Ending Soundtrack



R.E.M. - It’s the End of the World as we Know it (And I Feel Fine)
Eigenlijk een bewerking van de song PSA, die later zelf op single verscheen onder de titel Bad Day. Op slechte dagen droomt Michael Stipe naar eigen zeggen wel eens van het einde van de wereld.

Zwartkijkerstekst: “That's great! / It starts with an earthquake / birds and snakes an aeroplane"

Muse – Apocalypse Please
De tekst heeft het over de voorspelling van religieuze fanatici die hopen dat het einde echt nabij is zodat zij toch maar gelijk blijken te hebben.

Zwartkijkerstekst: “"This is the end of the world, it's time we saw a miracle / Come on, it's time for something biblical"

Nick Cave – (I Will Love You Till) The End of the World
Als we er echt aan gaan, kan je deze tekst met een gerust hart tegen je meisje zeggen, jongens. Voor één keer zal het niet gelogen zijn.

Zwartkijkerstekst: "Thank you girl, thank you girl / I'll love you till the end of the world / With your eyes black as coal and your long dark curls"

The Doors – The End
OK, dit is eigenlijk gewoon een liedje dat geschreven werd aan het eind van  een liefdesrelatie, maar sinds Coppola het gebruikte in ‘Apocalypse Now’, associëren we het het toch met de hel.

Zwartkijkerstekst: "Kill kill kill kill kill kill!"

Noble Tea – We Will Rise (At The End of The World)
Heel actueel en van bij ons. Reden genoeg om het in dit lijstje te zetten. U zou het anders gemist kunnen hebben voor vrijdag.

Zwartkijkerstekst: “That is no reason to run / The fire is burning / The world turns around.”

The Kids – There Will Be No Next Time
Heel oud en ook van bij ons. Reden genoeg om ook dit in ons lijstje te zetten. Bovendien heeft zelfs dEUS zich ooit aan dit nummer gewaagd en voor dat Sam Gooris op ideeën brengt, hopen wij op een vlugge, pijnloze dood.

Zwartkijkerstekst: “When my time has come / I wanna go without fear”

Smashing Pumpkins – Doomsday Clock
Waarschijnlijk een van de mooiste nummers over global warming, wereldwijde politieke crisis en het onvermijdelijke einde.

Zwartkijkerstekst: "Is everyone afraid? You should be ashamed / Apocalyptic screams mean nothing to the dead"

David Baerwald – Aids And Armageddon
Aids werd al door menig religieus fanaticus als een straf van God gepromoveerd voor ons bandeloos gedrag. Sinds dit nummer uitkwam, is HIV gelukkig niet meer altijd een enkel ticket naar het hiernamaals. De onheilsprofeten moeten dus nu wel rekenen op de Maya’s.

Zwartkijkerstekst: “She viewed living as dying ungracefully / Our love affair ended the day she tried to kill me”

2Pac – Until The End of Time
Een rapper die een stukje van Broken Wings van Mister Mr. herwerkt. Gekker moet het echt niet worden. Laat ons er snel een eind aan maken.

Zwartkijkerstekst: “Perhaps I was addicted to the dark side/ Somewhere inside my childhood I missed my heart die”

Beyoncé – End Of Time
Opgelet, de kans is groot dat u na het horen van deze draak uzelf lemmingsgewijs van een rots gooit. Anderzijds zou de voorspelling van de Maya’s dan toch waar blijken te zijn. Voor u toch.

Zwartkijkerstekst: “Take, you away, from here / It's nothing between us but space, and time / I'll be your own little star that'll be shining you up / Or your own little universe making your girl”

Kent u nog songs voor de Final Ending Soundtrack? We horen het graag.

20 december 2012
Marc Alenus