The Empathy Exams - Close To The Knives

Inlandse Maatjes

The Empathy Exams - Close To The Knives

Dieter Sermeus (The Go Find) en Arne Van Petegem (Styrofoam) hebben meer dan een sleutelmoment in hun levens gedeeld, zowel op als voor een podium en nu zijn ze samen The Empathy Exams.

Ooit gingen ze samen uit de bol voor Stereolab, ze werkten samen aan het debuut van The Go Find, ‘Miami’, in die stad kochten ze later samen een AKAI MPC drumcomputer en datzelfde jaar speelden hun beider bands een tournee doorheen Japan.

Nu, vijftien jaar later, vormen ze weer een team. Onder de naam The Empathy Exams brachten ze zonet de single Close To The Knives uit. En het mag niet verwonderen dat vintage synths de boventoon voeren, afgetopt door dromerige zang.

Close To The Knives gaat over opgroeien in een klein, niets beduidend stadje en het willen ontsnappen aan de verveling richting een metropool en – waarom niet? – de wereld. Een gezin starten, is een optie, maar wel iets voor later. Het besef dat de realiteit je uiteindelijk inhaalt, is ook aanwezig.

Later dit jaar volgt een album, maar Close To The Knives is alvast meer dan een zoethoudertje.  Fans van John Maus, Panda Bear, LCD Soundsystem en Hot Chip zullen hier zeker van genieten. Bekijk hieronder de clip, door Van Petegem zelf geschoten in Malibu.

24 mei 2019
Marc Alenus