The Accidentals - 'Time Out, (Session 1)'

The Accidentals - 'Time Out, (Session 1)'

Ook vandaag zijn er nog jonge muzikanten die helemaal oldschool aan de weg timmeren. Sav, Katie en Michael schrijven nummers, gaan maandenlang de hort op om de liedjes live voor een publiek te kunnen spelen, investeren in studiotijd om een album op te nemen, werken op andere diverse projecten,... Kortom, het drietal ademt muziek.

Na het debuutalbum (2018) en een eerste live registratie (2019) ging het erg hard voor The Accidentals, maar net zoals voor iedereen kwam daar plots een abrupt einde aan. De tijd, die vrijkwam, werd nuttig besteed aan diverse samenwerkingen met als resultaat deze 'Time Out'-ep.

De vijf songs, die ze samen met songwriters Maia Sharp, Dar Williams, Kim Richey, Tom Paxton, en Mary Gauthier en Jaimee Harri (in deze volgorde te beluisteren) schreven, zijn stuk voor stuk Americana-/folkpareltjes die zalig in het oor liggen. Denk de kracht van meerstemmige zang, bloedmooie melodieën, akoestische gitaar, viola en drums. Hier en daar vult een basgitaar aan of hoor je een extra viool, allemaal subtiel verweven in een prachtig kleurenpalet.

Wat The Accidentals met deze ep ook aantonen, is dat niet enkel in zang één plus één drie kan zijn. Ook wat songwriting betreft. kan het van buitenaf toelaten van invloeden of gewoon maar een onbevooroordeeld luisterend oor aantrekken wonderen verrichten. Op deze eerste 'Time Out'-sessie - we veronderstellen dus dat er binnenkort een tweede aankomt - staat geen enkel nummer dat moet onderdoen voor een ander. Het niveau is over de hele lijn top.

17 juni 2021
John Van de Mergel