The 925 - Good Man

The 925 - Good Man

Dit keer geen verbrand rubber, maar rustig cruisen met de oldtimer.

The 925 staat bekend om de retro garagerocksound, die al eens stevig uit de bocht kan vliegen, maar op nieuwste single Good Man proberen ze, ondanks het kwakkelweer van de voorbije weken, toch het gevoel van een zorgeloze zomer op te wekken. "One day you will see that I'm a good man", zingt Bram Baele en die dag is vandaag, hoewel het er in de clip toch af en toe uitbundig aan toegaat. Het gras wordt besproeid met Jupiler, het partijtje golf loopt niet helemaal zoals het hoort en er worden niet veel caféterrasjes overgeslagen op deze zomerse trip.

Muzikaal klinkt het braver dan wat we van de band gewoon zijn. Dit is leuke laidback rock-'n-roll die het leven alleen maar aangenamer maakt dan het meestal is. De gitaren blinken als zonnestralen, het orgeltje huppelt vrolijk over de relaxte drumpatronen en Baele klinkt zowaar bijna als een crooner. Bijna.

The 925 heeft er al een drukke festivalzomer opzitten, maar dat weerhoudt de band er niet van dit najaar een twintigtal clubconcerten te spelen in Nederland en Duitsland en bij ons in De Harmonie (Oudenaarde) en CC Belgica (Dendermonde). Volgend jaar volgt er dan een ep waarop ook Good Man te vinden zal zijn.

9 augustus 2023
Marc Alenus